Vegán "tojásrántotta"
top of page
  • Szerző képeMiri

Vegán "tojásrántotta"


Ha hiszitek, ha nem, ez a recept teljesen véletlenül, egy baklövésből keletkezett. Mexikói utazgatásom során egyszer nagyon megkívántam a pizzát, így nekiláttam az számomra már jól bevált csicseriborsó lisztből készült pizza tészta elkészítésének, amit serpenyőben szoktam megsütni. Összekevertem a hozzávalókat, a masszát belekanalaztam a azonban azt nem vettem figyelembe, hogy a szálláson mindössze egy darab ezer éves, "alig" kopott serpenyő állt rendelkezésre, és miután olajat egyáltalán nem használok sütéshez és főzéshez, a tészta odatapadt a serpenyőhöz. Így hát ahelyett, hogy mindkét oldalát szépen aranybarnára sütöttem volna, ahogy azt szoktam, elkezdtem fakanállal kevergetni a masszát. Végül adtam hozzá zöldségeket és fekete Himalája sót, így állagra és ízre egyaránt olyan lett, mint az igazi tojásrántotta. Ha még nem kóstoltad a fekete Himalája sót, érdemes megismerkedni vele, ugyanis valódi tojás ízt kölcsönöz az ételeknek.


Hozzávalók a rántottához

2/3 bögre csicseriborsóliszt*

½ tk szódabikarbóna

1/8 tk őrölt kurkuma

1/2 tk Himalája só

½ tk szárított oregánó

½ tk fokhagyma por

1 bögre víz


Zöldségek

½ fej hagyma

½ paprika

3 fej csiperkegomba

1 paradicsom


Elkészítés


1. Keverjük össze a rántotta hozzávalóit egy tálban, majd öntsük egy tapadásmentes serpenyőbe.

2. Közepes hőfokon hagyjuk sülni kb. 10 percig, majd kezdjük el fakanállal kevergetni.

3. Amikor a tészta félig átsült, adjuk hozzá a zöldségeket, és süssük még 5 -10 percig, amíg a tészta teljesen megsül. Ennyi idő elég a zöldségeknek, hogy kissé megpuhuljanak, de mégis kellemesen roppanósak maradjanak.


*A csicseriborsó lisztet könnyedén elkészíthetjük otthon. Egyszerűen helyezzük a száraz csicseriborsót egy turmixgépbe, és őröljük lisztté. Vigyázat, az elején nagyon hangos lesz :D


Ez a rántotta tele van fehérjével a csicseriborsónak köszönhetően, zsírtartalma azonban jóval alacsonyabb a a valódi tojásból készült rántottával szemben, és még a koleszterin tartalma miatt sem kell aggódnunk. Ez kiváló fogás lehet mindazoknak, akik teljes mértékben növényi alapú étrendet követnek, vagy esetleg magas koleszterinszinttel küszködnek.

2 381 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page