top of page
  • Szerző képeMiri

Vegan Oil-Free Mayo / Vegán Majonéz Olaj Nélkül!

Frissítve: 2021. jan. 7.


(A magyar nyelvhez görgess lejjebb...)


This vegan mayo does not contain any nuts or oil, yet it tastes very similar to the original one.


Ingredients

240g cooked white beans

1/3 cup plant-based milk

1 hipping tbsp dijon mustard

2 tsp lemon juice

1 1/2 tbsp apple cider vinegar

1/4 tsp salt

1/4 tsp ground black pepper


Method

Blend all the ingredients until smooth.


 

Vegán majonéz olaj nélkül

Amióta alacsony zsírtartalmú teljes értékű növényi étrendet követek, egyáltalán nem ettem majonézt, sem hagyományosat, sem pedig vegánt. A legtöbb vegán majonéz recept ugyanis elképesztő mennyiségű olajat tartalmaz, hiszen ez az egyik alap összetevője. De még az olajmentes receptek sem éppen alacsony zsírtartalmúak, mert általában napraforgó maggal helyettesítik az olajat a hasonló konzisztencia elérése érdekében, ami kis mennyiségben nem probléma, de nagy mennyiségben már negatívan befolyásolja a vércukorszintemet.


A minap azonban egy kedves tanítványom - aki az online életmódtáborom egy lelkes résztvevője - megkért, hogy adjak neki egy olyan majonéz receptet, ami megállja a helyét a teljes értékű növényi étrendben, mert nagyon szereti az ízét, és hiányzik neki a mindennapi étrendjéből.


Akkor kicsit vakartam a fejem, mert a fent leírtak miatt sosem próbálkoztam teljes értékű majonézt készíteni, de nagyon örülök a tanítványom kérésnek, mert végül néhány vegán receptből inspirációt merítve sikerült megalkotnom egy olyan majonézt, ami nemcsak hogy teljes mértékben olajmentes és magmentes, de - meglepő módon - még ízre is megszólalásig hasonlít az eredeti majonézre. :)Hozzávalók

240 g főtt fehér bab (1 konzerv)

1/3 bögre növényi tej

1 púpos ek dijoni mustár

2 tk citromlé

1 1/2 ek almaecet

1/4 tk só

1/4 tk bors


Elkészítés

A hozzávalókat kézi botmixerrel, vagy turmixgéppel krémesre turmixoljuk.

17 844 megtekintés1 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

1 Comment


Anna Batiz
Anna Batiz
Apr 24, 2023

Finom, de nekem nem annyira majonéz mint egy mustár ízű szósz íze lett. Van akinek hasonló a tapasztalata? Mindenben követtem a receptet. Legközelebb megpróbálom egy kicsit kevesebb mustárral :)

Like
bottom of page