Szuperropogós Hajdinapizza 2 Hozzávalóból
top of page
  • Szerző képeMiri

Szuperropogós Hajdinapizza 2 Hozzávalóból

Frissítve: 2020. ápr. 17.



A korábbi gluténmentes hajdinapalacsinta receptem nagy sikernek örvendett az olvasóim körében, ezért úgy döntöttem, tovább kísérletezek a hajdinával, és megalkottam a számomra tökéletes pizzatésztát, ami vékony, ropogós (nálam ez fontos szempont), ezen kívül pedig percek alatt elkészül, és mindössze két hozzávalót igényel.


Korábban gyakran készítettem pizzatésztát csicseriborsóból, ami szintén nagyon finom, viszont ez a recept jóval kevesebb hozzávalót igényel, és ízélményben is ez a verzió nálam viszi a prímet.


A hajdina kiváló választás azok számára, akik kerülik a glutént, valamint a finomított élelmiszereket, így a Candida fertőzés étrendi kezelésében is alkalmazható. Magas élelmirost-tartalmának köszönhetően segíti az emésztést, továbbá lassítja a benne lévő szénhidrátok felszívódását, így inzulinrezisztensek és cukorbetegek is nyugodtan alkalmazhatják az étrendjükben.


Feltétnek használhatunk bármit, amit szeretünk. Én a pizzát általában paradicsomos alappal készítem, amihez paradicsompürét szoktam összekeverni szárított oregánóval, bazsalikommal, és egy kevés datolya pasztával (opcionális), majd erre kerül mindenféle zöldség, mi szem-szájnak ingere. Ez alkalommal lilahagymát, paradicsomot, piros kaliforniai paprikát és csicseriborsót tettem rá, de sokszor használok gombát, kukoricát, sőt friss rukkolát is. A sajtot már egyáltalán nem hiányolom róla, sokkal jobban szeretem az egyes zöldségek különböző textúráit és ízeit élvezni.


Na de most jöjjön a szuperrecept, ami biztosan kedvencévé fog válni azoknak, akik az egyszerűségre és gyors ételkészítésre törekszenek a konyhában az egészséges hozzávalók felhasználása mellett.


Hozzávalók (2 db pizzához)

2 bögre hajdinaliszt*

½ bögre + 2 ek víz

csipet só


*A hajdinalisztet elkészíhetjük otthon natúr hajdinából. Ehhez helyezzük a hajdinát turmixgépbe és őröljük porrá.


Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra.

2. A hozzávalókat összekeverjük, és tésztát gyúrunk belőle. Ha túl száraznak találjuk, adjunk hozzá még egy kis vizet, ha pedig túl nedves, akkor hintsük meg egy kevés liszttel.

3. Miután összegyúrtuk a tésztát, kettévágjuk, és két gombócot formázunk belőle.

4. Enyhén lisztezett felületen sodrófával kinyújtjuk őket olyan vékonyra, amilyen vékony tésztát szeretnénk.

5. 5 percig az előmelegített sütőben elősütjük, így a tészta ropogósabb lesz, majd kivesszük, ráhelyezzük a kívánt feltétet, és további 10-15 percig sütjük (vagy ameddig a széle szépen megpirul).

2 384 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page