Sufnudli vegán módra
top of page
  • Szerző képeMiri

Sufnudli vegán módra


A sufnudli (vagy egyszerűen csak nudli) gyerekkorom egyik kedvenc étele. Mindig is imádtam a tészta ételeket, és ez az elsők között volt, amelynek a készítését elsajátítottam. Miután cukorbeteg, majd nem sokkal később vegán lettem, jó ideig nem ettem, míg végre meg nem alkottam a fehér liszt- és tojásmentes, teljes értékű változatot. Fehér liszt helyett zabpehelyliszttel készítem, tojás helyett pedig darált lenmagot teszek bele. Azóta rendszeresen készítem, nagyon szeretem. Hozzávalók Nudlihoz: 620 g burgonya

160 g zabpehelyliszt

1,5 ek darált lenmag Pirított zsemlemorzsához:

5-6 ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa 1 tk fahéj 1-2 ek datolya őrlemény Elkészítés 1. A zsemlemorzsát tapadásmentes serpenyőben szárazon megpirítjuk. Amikor már szépen barnulni kezd, hozzáadjuk a datolya őrleményt, valamint fahéjat, jól elkeverjük, majd lezárjuk. 2. A nudlihoz a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük.

3. Miután megfőtt, leszűrjük, krumplinyomóval összetörjük, és hagyjuk kicsit kihűlni.

4. Ezután hozzáadjuk a lenmagot, valamint zabpehelylisztet, és jól formázható, puha - de nem ragacsos - tésztát gyúrunk belőle. Ha túl ragacsos lenne, akkor adhatunk hozzá még egy kis lisztet. 5. A tésztát több kisebb cipóra osztjuk, majd enyhén lisztezett felületen hengereket sodrunk belőle, és feldaraboljuk. 6. Egy nagy fazekat félig megtöltünk vízzel, és felforraljuk. Amikor már lobog, beletesszük a tésztát. Miután feljönnek a víz tetejére, még fél percig főzzük, majd szűrőkanállal leszűrjük. 7. Végül a pirított zsemlemorzsába forgatjuk. 8. Ízlés szerint lekvárral tálalhatjuk.






3 096 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page