Reggeli Éltető Hajdinakása
top of page
  • Szerző képeMiri

Reggeli Éltető Hajdinakása

Frissítve: 2019. máj. 17.


A hajdina kiváló választás egy laktató és egészséges reggelihez. Magas a szénhidrát- és rosttartalmának köszönhetően kellőképpen eltelít, továbbá nagy mennyiségben tartalmaz vasat, magnéziumot és kalciumot, és még gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.


Fogyaszthatjuk megfőzve, vagy akár csíráztatás után nyersen is. Mivel csíráztatva még több tápanyagot tartalmaz, mint önmagában, általában ezt az elkészítési formát részesítem előnyben.


Hajdina csíráztatása: bő vízbe áztassuk be minimum 2 órára, vagy akár egy egész éjszakára, majd jól mossuk át, hogy a nyálkát eltávolítsuk róla. Ezután tegyük egy edénybe napfényes helyre. Napközben öblítsük át kétszer-háromszor, és egy nap elteltével már meg is jelennek a kis csírák.


A következő hajdinakása recept kiváló opció egy finom, gluténmentes, hozzáadott cukormentes, laktató reggelihez, továbbá pillanatok alatt, egyszerűen elkészíthető, így egy rohanós reggelen sem okozhat gondot, hogy egy egészséges reggelivel kezdjük a napot.


Hozzávalók 1 adaghoz

½ bögre csíráztatott hajdina

1 db banán

2 db kimagozott datolya (vagy más édesítő)

½ tk vanília kivonat

csipet fahéj

tálaláshoz friss gyümölcsök


Elkészítés

Tegyük a hozzávalókat egy késes aprítóba, és addig turmixoljuk, míg krémes állaga nem lesz. Öntsük egy tálba, és tálaljuk friss gyümölcsökkel, magokkal. Én jelen esetben mangóval, kiwivel, tökmaggal és pollennel tettem izgalmasabbá.


 
1 003 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page