Nyers Őszibarackpite
top of page
  • Szerző képeMiri

Nyers Őszibarackpite


Végre itt a várva várt barackszezon!!! Ilyenkor aztán nem győzök betelni vele. Van az udvarban egy hatalmas őszibarack fánk, amin a gyümölcsök mind egyszerre kezdtek beérni, így nálunk szinte minden barackból készült az elmúlt pár napban. Ezek után számomra nem volt kérdés, hogy milyen recepttel kedveskedjek most nektek.


Főzhettem volna lekvárt is a temérdek barackból, de igyekszem minél több zöldséget és gyümölcsöt nyersen fogyasztani, hiszen a szervezetem így juthat hozzá a lehető legtöbb vitaminhoz. Ez motivált abban, hogy egy teljesen nyers, sütésmentes tortát készítsek, ami ráadásul gluténmentes, tojásmentes és hozzáadott cukormentes is, és mindössze 30 perc alatt elkészül. Fantasztikus érzés úgy falatozni ebből a tortából, hogy közben tudom, egy igazi tápanyagbombával látom el a szervezetem, amit nem csak hogy bűntudat nélkül ehetek, de még kimondottan jót is teszek vele a szervezetemnek. Hát nem csúcsszuper?


Hozzávalók (22 cm-es tortaformához)


Tortaalap

2 bögre hajdina (335 g)

2,5 bögre kimagozott datolya (300 g)

1 ek víz


Töltelék

2 db közepes őszibarack (300 g)

¾ bögre kimagozott datolya (150 g)

¼ tk vanília kivonat

2 ek darált lenmag*

1 ek útifűmaghéj


*Darált lenmagot vehetünk készen bioboltokban, vagy pedig otthon is könnyedén ledarálhatjuk az egész lenmag szemeket kávédarálóval.


Díszítés

3 db őszibarack


Elkészítés

1. A tortalaphoz először helyezzük a hajdinát egy turmixgépbe, és őröljük lisztté.

2. Ezután helyezzük késes aprítóba a datolyával együtt, és addig aprítsuk, amíg a massza el nem kezd összeállni. Ezután adjunk hozzá egy evőkanál vizet és aprítsuk tovább 1-2 percig.

2. Miután az alap elkészült, a felét a tortaforma aljára nyomkodjuk, a másik felét pedig a tortaforma szélére.

3. A barackos töltelékhez először krémesre turmixoljuk a barackot a datolyával és a vanília kivonattal, majd hozzáadjuk a darált lenmagot és útifűmaghéjat, és még egy kicsit turmixoljuk 4. A tölteléket rákanalazzuk rá a tortaalapra, és egy spatula segítségével elsimítjuk. Ezután fagyasztóba helyezzük, amíg felszeleteljük a barackokat.

5. A díszítéshez a magház mentén, hosszában felszeleteljük a barackokat, majd kivesszük az alapot a mélyhűtőből, és körkörös irányban ráhelyezzük őket a töltelékre. Szorosan egymás mellé tesszük őket, ahogyan a fotón is látható.

6. A pite rögtön szeletelhető és fogyasztható.






422 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page