top of page
  • Szerző képeMiri

Mint-rhubarb strawberry nicecream / Mentás-rebarbarás eperfagyi

Frissítve: 2020. máj. 17.


(A magyar nyelvhez görgess lejjebb)


As the weather warms up, I'm usually craving for more and more raw, refreshing food. This is the time for plenty of delicious smoothies, ice creams, raw soups, and salads.


I usually start my day with fruity oatmeal, but since I had an avocado toast for breakfast today, I was really craving for some fruits for lunch. That’s how I came upwith eating ice cream for lunch today. But not just any ...


This nicecream was born by experimenting with a gluten-free, strawberry-rhubarb cake in the morning. I had a little bit of leftover both of the strawberries and rhubarbs, so this is how the flavour ended up to be that. And I always have frozen bananas in the freezer so that I can make an ice cream or smoothie anytime I want it.


After the ice cream was done, I sat out on the sunny terrace to eat it, and there I saw my beautiful, recently planted mint bush. So I picked a few leaves from it and put it on top of the ice cream for decoration. It harmonizes very well with the strawberry and rhubarb. Next time, I’ll also blend some mint into the ice cream itself.


Ingredients

2 frozen, sliced bananas

5-6 pcs fresh strawberries

4 cm long rhubarb

3-4 tbsp plant-based milk


Method

1. Blend all the ingredients until smooth.

2. Top it with fresh strawberries, rhubarb slices and fresh mint leaves.


 

Mentás-rebarbarás eperfagyi

Ahogy melegszik az idő és süt a nap, egyre több nyers, frissítő ételt kívánok. Ilyenkor jöhetnek a finom smoothiek, fagyik, nyers levesek, saláták, stb.


Általában gyümölcsös zabkásával kezdem a napot, de mivel ma avokádó toastot reggeliztem, már nagyon kívántam a gyümölcsöket ebédre. Éppen ezért úgy döntöttem, hogy gyümölcsfagyit eszem ebédre. Na de nem ám akármilyet...


Ez a fagyi úgy született meg, hogy délelőtt egy gluténmentes, epres-rebarbarás sütivel kísérleteztem, amiből maradt egy kis eper és rebarbara is, úgyhogy a fagyi ízvilága adott volt. :)

Fagyasztott banán pedig mindig van nálam a fagyasztóban, hogy bármikor össze tudjak dobni egy fagyit, vagy smoothiet, amikor megkívánom.


Miután elkészültem a fagyival, kiültem a napsütötte teraszra, hogy elfogyasszam, ahol megpillantottam a gyönyörű, nemrég ültetett mentabokromat, úgyhogy letéptem belőle néhány levelet, és a fagyra tettem díszítésképpen. Meg kell hagyni, eszméletlenül jól harmonizál az eper, rebarbara és menta ízvilága egymással! Legközelebb magába a fagyiba is fogok turmixolni egy kis mentát.


Hozzávalók a fagyihoz

2 db banán felkarikázva, lefagyasztva

5-6 db friss eper

4-5 cm hosszú rebarbara, feldarabolva

3-4 ek növényi tej


Tálaláshoz

3-4 db friss eper

néhány szelet rebarbara

4-5 db friss mentalevél

1 tk kókuszreszelék


Elkészítés

1. A fagyi hozzávalóit turmixgépben, vagy késes aprítóban krémesre turmixoljuk. Ha szükséges, adhatunk hozzá még egy kis növényi tejet.

2. Friss eperrel, rebarbarával és mentával tálaljuk.


Ez az adag ideális lehet például reggelire, vagy desszertnek. Én ma leves után fogyasztottam ebédre, így elegendő volt, viszont ha előtte nem ettem volna semmit, akkor ennek a másfélszeresét készítettem volna el.


Hát nem fantasztikus, hogy teljes értékű növényi étrenden ilyen finom, egészséges fagyit ehetünk bármikor? Nem kell, hogy bűntudatunk legyen miatta, hiszen rengeteg antioxidánst, vitamint, rostot és egyéb értékes tápanyagot tartalmaz. Egy igazi vitamin- és energiabomba.

1 022 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page