Gluténmentes Hajdinapalacsinta Csokipudinggal
top of page
  • Szerző képeMiri

Gluténmentes Hajdinapalacsinta Csokipudinggal

Frissítve: 2019. máj. 22.


A minap vettem egy kiló natúr hajdinát, és azon gondolkoztam, mit készíthetnék belőle hajdinakásán kívül. A palacsintát nagyon szeretem, így úgy döntöttem, kipróbálom, milyen lehet, ha száz százalékban hajdinából készítem. Most próbáltam először, és ezek után biztosan gyakran el fogom készíteni, mert roppant egyszerű és nagyon finom.


A tésztához használhatunk boltban vásárolt hajdinalisztet, vagy akár magunk is lisztté őrölhetjük a hajdinát egy egyszerű turmixgép segítségével. Most az utóbbit választottam. A száraz hajdinát turmixgépbe helyeztem, lisztté őröltem, majd néhány egyszerű alapanyag hozzáadásával tökéletes palacsintatészta készült belőle.


A tészta nem szakadt szét sütés közben, nem tapadt a serpenyőhöz még olaj hozzáadása nélkül sem, és ízre is meglepően finom lett. Sokan ódzkodnak a hajdinától a fanyarkás, diós utóíze miatt, de egy kevés vanília és kakaópor hozzáadásával ezt teljes mértékben palástolni lehet.


A palacsintát bármivel megölthetjük, amit szeretünk. Nekem a csokis ízvilág a kedvencem, így egy szuper egyszerű és gyors csokipudingot készítettem banánból és kakaóporból, és azzal töltöttem meg őket. Ennek a receptjét is megosztom veletek.


Ez a palacsinta kiváló alternatíva lehet azok számára, akik gluténmentesen étkeznek, vagy egyszerűen az egészséges táplálkozás hívei, de nem szeretik a bonyolult, rengeteg hozzávalóból készült recepteket.


Hozzávalók a palacsintához (kb 7-8 db)

1 bögre lisztté őrölt hajdina

1 bögre növényi tej

¾ bögre víz

csipet só

½ tk vanília kivonat

1 tk kakaópor


Hozzávalók a csokipudinghoz

3-4 db érett banán

1 ek kakaópor

1 ½ tk útifűmaghéj


Elkészítés

1. A palacsintához a hozzávalókat simára keverjük, és tapadásmentes serpenyőben, olaj nélkül kisütjük. (Kicsit vastagabbak lesznek, mint a hagyományos palacsinta.)

2. A töltelékhez a nyers banánt és a kakaóport krémesre turmixoljuk, majd belekeverjük az útifűmaghéjat. Amíg sütjük a palacsintát, addig az útifűmaghéj kellőképpen megduzzad, így tökéletes állagot ad a tölteléknek. Ha túl hígnak találjuk, adhatunk még hozzá egy kis útifűmaghéjat.

3. Tálaljuk friss gyümölcsökkel



 

2 522 megtekintés4 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page