Glutenfree crunchy "pizza" / Gluténmentes ropogós "pizza"
top of page
  • Szerző képeMiri

Glutenfree crunchy "pizza" / Gluténmentes ropogós "pizza"

Frissítve: 2020. máj. 17.


(A magyar nyelvhez görgess lejjebb)


This glutenfree crunchy "pizza" made of red lentils and buckwheat is very delicious, crunchy, and the best part about it is that you don't have to knead or leaven, so you can make it anytime you want it. You simply need to mix the ingredients, then bake it.


Of course, it’s not like a traditional Italian pizza, but I really like it because it really gives me that "pizza" experience.


Ingredients (1 serving)


Dough:

1/2 cup buckwheat groats

1/2 cup red lentil

1/2 cup + 2 tbsp water

pinch of salt

1/2 tsp dried basil

1/2 tsp dried oregano


Tomato sauce:

3 tbsp tomato paste

2 tbsp tomato puree

1/4 tsp garlic powder

1/2 tsp dried basil

1/2 tsp dried oregano


Topping:

1 red bell pepper, sliced

1 onion, sliced

1/4 zucchini, sliced


Method

1.Preheat the oven to 200 °C.

2. Place the buckwheat and red lentils in a blender and process them into flour. Mix it with salt and herbs, then add the water and stir well.

3. Spread the mixture on a silicone baking sheet using a spatula. (Make it very thin.)

4. Bake it for 15-20 minutes.

5. In the meantime, sauté the vegetables (besides the arugula) with a little bit of water.

6. Take the dough out from the oven. Remove the silicone baking sheet and place the dough on the rack.

7. Mix the ingredients of the tomato sauce with a spoon, then spread it on top of the dough.

8. Add the sautéed veggies and bake for another 10-15 min.

9. Top it with fresh arugula and nutritional yeast (optional).


 

Gluténmentes ropogós "pizza"


Ez vöröslencséből és hajdinából készült "pizza" nagyon finom, ropogós, és a legjobb benne az, hogy nem kell dagasztani, keleszteni, így bármikor villámgyorsan elkészíthetjük, amikor csak megkívánjuk. A hozzávalókat egyszerűen csak összekeverjük, majd megsütjük.


Természetesen nem olyan, mint a hagyományos olasz pizza, de én nagyon szeretem, mert számomra igazán megadja azt az élményt.


Hozzávalók a tésztához (1 adag): 70g száraz vöröslencse 70 g száraz natúr hajdina Csipet só 1/2 tk szárított oregánó 1/2 tk szárított bazsalikom Kb. 130-140 ml víz

Paradicsomszószhoz: 3 ek sűrített paradicsom 2 ek paradicsom püré 1/4 tk fokhagyma granulátum 1/2 tk szárított oregánó 1/2 tk szárított bazsalikom

Feltéthez: 1 db kaliforniai paprika 1 db lilahagyma 1/4 cukkini Rukkola

1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. 2. A vöröslencsét és a hajdinát turmixgépben lisztté őröljük, majd összekeverjük a sóval, oregánóval és bazsalikommal. Ezután hozzáadjuk a vizet, és elkeverjük. 3. Szilikon sütőlapon (vagy sütőpapíron) egy spatulával vékonyan elsimítjuk a masszát, majd előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Akkor jó, ha a széle már elválik a sütőlaptól. (Azért fontos elősutni a tésztát, mert így lesz ropogós a tészta.) 4. Közben a rukkola kivételével zöldségeket felszeleteljük, serpenyőben kissé megpirítjuk. 5. A paradicsomszósz hozzávalóit összekeverjük. 6. Ezután kivesszük a tésztát a sütőből, eltávolítjuk alóla a sütőlapot (ha sütőpapírt használsz, azt nem kell), és sütőrácsra tesszük. Megkenjük paradicsomszósszal, rátesszük a zöldségeket és még kb. 10 percig sütjük. Akkor jó, amikor a széle már szépen megpirult és ropogós. 7. Végül friss rukkolát és sörélesztő pelyhet tettem a tetejére.

2 446 megtekintés1 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page