EgĂ©szben SĂŒlt LencsefasĂ­rt
top of page
  • SzerzƑ kĂ©peMiri

EgĂ©szben SĂŒlt LencsefasĂ­rt



Ezt a receptet akkor alkottam meg, amikor vendĂ©gsĂ©gbe jött hozzĂĄm egy kedves ismerƑsöm, aki tĂĄvol ĂĄll a növĂ©nyi alapĂș Ă©trendtƑl, mĂ©gis olyan fogĂĄssal szerettem volna kedveskedni neki, ami Ă­zben, ĂĄllagban Ă©s tĂĄpanyag-összetĂ©telben olyannyira kielĂ©gĂ­tƑ, hogy fel sem tƱnik a hĂșs „hiĂĄnya” az Ă©telbƑl. ƐszintĂ©n mondhatom, hogy sikert arattam vele!


Nagyon finom, laktató, valamint kivåló fehérjeforrås.


A receptben hĂĄzi ketchupot hasznĂĄlok, ami sokkal egĂ©szsĂ©gesebb vĂĄltozata a boltban vĂĄsĂĄroltnak. Az elkĂ©szĂ­tĂ©se roppant egyszerƱ, mindössze egy turmixgĂ©p kell hozzĂĄ, amellyel egy perc alatt egĂ©szsĂ©ges, hozzĂĄadott cukormentes, tartĂłsĂ­tĂłszermentes ketchupot kĂ©szĂ­thetĂŒnk. Az alĂĄbbi receptbƑl kicsit nagyobb mennyisĂ©g kĂ©szĂŒl, mint amennyi a fasĂ­rthoz szĂŒksĂ©ges, Ășgyhogy a maradĂ©kot felhasznĂĄlhatjuk mĂĄs Ă©telhez.


HĂĄzi ketchup

HozzĂĄvalĂłk

360 g sƱrített paradicsom

2 db kimagozott datolya

2,5 ek almaecet

Πtk fokhagyma por

1 tk szĂĄrĂ­tott oregĂĄnĂł


Elkészítés

A hozzåvalókat turmixgépben összeturmixoljuk.



LencsefasĂ­rt

HozzĂĄvalĂłk

1 db kĂĄpiapaprika

1 db közepes vöröshagyma

1 szĂĄr angolzeller

2 db répa

7-8 közepes fej csiperkegomba

3 gerezd fokhagyma

1 ek szĂłjaszĂłsz

2 bögre fƑtt lencse

3 ek hĂĄzi ketchup

2 ek szĂłjaszĂłsz

1 tk szårított kakukkfƱ

ÂŒ tk Ƒrölt feketebors

1 bögre zabpehelyliszt

2 ek Ƒrölt lenmag


Elkészítés


1. A zöldsĂ©geket kĂ©ses aprĂ­tĂłban rizsszem nagysĂĄgĂșra aprĂ­tjuk.

2.EzutĂĄn egy nagy tĂĄlban összekeverjĂŒk az összes többi hozzĂĄvalĂłval, Ă©s legalĂĄbb fĂ©l ĂłrĂĄt hƱtƑben pihentetjĂŒk, hogy jobban összeĂĄlljon a massza. Ha tĂșl hĂ­g lenne, akkor adhatsz hozzĂĄ mĂ©g egy kis zabpehelylisztet.

3. A sĂŒtƑt 175°C-ra elƑmelegĂ­tjĂŒk, majd szilikon sĂŒtƑlappal vagy sĂŒtƑpapĂ­rral borĂ­tott sƑtƑrĂĄcsra halmozzuk a lencsĂ©t, Ă©s nĂ©gyszög alakĂșra formĂĄzzuk.

3. 40 perc sĂŒtĂ©s utĂĄn kivesszĂŒk a sĂŒtƑbƑl, Ă©s egy spatula segĂ­tsĂ©gĂ©vel bekenjĂŒk hĂĄzi ketchuppal. 4. EzutĂĄn visszahelyezzĂŒk a sĂŒtƑbe, Ă©s tovĂĄbbi 15 percig sĂŒtjĂŒk lĂ©gkeverĂ©ses fokozaton. Akkor van teljesen kĂ©szen, ha a ketchup teljesen rĂĄsĂŒl a fasĂ­rtra, Ă©s mĂĄr nem kenƑdik el, amikor hozzĂĄĂ©rĂŒnk.

Ezt a fasĂ­rtot ĂĄltalĂĄban elƑre el szoktam kĂ©szĂ­teni, majd hƱtƑben tĂĄrolom, Ă©s hidegen fogyasztom friss salĂĄtĂĄval, karfiolpĂŒrĂ©vel, burgonyapĂŒrĂ©vel, vagy amivel Ă©ppen jĂłl esik.



6 866 megtekintés0 hozzåszólås

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page